
Şarapseverler niçin daha uzun ömürlü olurlar?
Şarabın yaygın olarak içildiği ülkelerde, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarından olan ölüm oranı daha azdır. 1980’li yıllarda yapılan çalışmalarla kanıtlanan bu duruma “Fransız paradoksu” adı verilmiştir.
Kopenhag Üniversitesi Koruyucu Tıp Enstitüsünün 1995 yılında yayınlanan bir çalışmasında, yaşları 30-70 arasında değişen 6051 erkek ve 7234 bayan, 12 yıl boyunca gözlenmiştir. Bu çalışmanın elde edilen en ilginç sonucu, artan şarap miktarıyla ölüm riskinin azalması, yani şarapseverlerin daha uzun ömürlü olmasıdır.
Şarapseverler daha uzun ömürlü oluyor, çünkü şarapseverler, kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı daha dayanıklı olur ve daha az hastalanır.
Günde 2 - 4 kadeh şarap içen bir şarapseverin ölüm riski, hiç içmeyen birisinden %50 daha azdır. Başka bir deyişle şarap içmeyenler, içenlerden daha önce ölüyor.
Şarap, sevenini sadece kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı değil, diğer hastalıklara karşı da korur. Örneğin, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve antioksidan maddeler sayesinde kanser hastalıklarına karşı korunmamızı artırır.
Şarabın sağlığımıza olumlu etkisi sadece alkol sayesinde değil, alkolün şaraptaki diğer değerli maddelerle olan karışımı sayesindedir.
» Dünyanin en güzel barları
» MİLLER VE LİMON
» Cafe latte nasıl yapılır
» MARTİNİ HAKKINDA
» Bardaki Maymun (fıkra)
» Bardaki Maymun (fıkra)
» BİRA HAKKINDA HERŞEY
» Bardaki Eczane
» BİLMEDİKLERİNİZ
» ADVOCAAT (Yumurta likörü)
» ABSENTE (Yeşil peri)
» dream leauge soccer milli takım logosu
» milli takım
» ABBEY kokteyli