WWW.BAROKULU.NEWFORUM2U.COM

Sitemize hoşgeldiniz umarız size faydalı oluruz..

BAR KÜLTÜRÜ,ALKOLLÜ İCECEK VE KOKTEYL SİTESİ

SİTEMİZDEN FAYDALANABİLMEK İÇİN ÜYELİK GEREKLİDİR & SİTEMİZE YARDIMCI ARKADAŞLAR MODERATORLAR ARIYORUZ
CANARY ISLAND

    BİR KAÇ İNCELİK

    Paylaş
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 408
    Points : 1875
    Reputation : 2
    Kayıt tarihi : 08/04/09

    yeni BİR KAÇ İNCELİK

    Mesaj tarafından Admin Bir C.tesi Haz. 29, 2013 12:03 pm

    Dikkatli Ölçün
    İçkinizi hazırlarken sitemizde verdiğimiz yada tarif edilen ölçülere daima sadık kalmaya çalışın. Bağlı kalınmadığı takdirde hem içkinin tadını bozar hem de sizin hızlı yada yavaş sarhoş olmanızı etkiler.

    Shaking ve Stirring
    James Bond filmlerinde birçok kez duymuşuzdur Shaken not Stirred Stir(karıştır) genelde ağırlığı olmayan hafif içkilerde yapılır shake(çalkala) ise karışması güç içinde meyva suları bulunan kokteyllerde yapılır.

    Buz
    Her zaman taze buz kullanın. İçkiyi buzun üzerine dökün, buzu içkinin üzerine atmayın ve bir sonraki içkiniz için ayırmayıda unutmayın.

    Bardak
    Bardaklarınızı soğuk yerde muhafaza edin. Buz dolabında yada içine buz koyarak.

    Meyva Suları
    Eğer mümkünse mutlaka kokteylinize ekleyeceğiniz meyva suyu taze sıkılmış meyva suyu olsun. İçkinizin tadına büyük farklılık verecektir.

    Bar Şurubu
    Pekçok kokteyle katılan basit şurubu almak yerine kendiniz yapabilirsiniz. Bar şurubu olarak da anılan şurup şöyle yapılıyor, bir bardak kaynayan suya 2 bardak şekeri yavaş yavaş, karıştırarak dökün. 10 dakika karıştırın. Kendi hazırladığınız şurupla kokteylleriniz daha lezzetli olacaktır.

    Şampanya Soğutmak
    Şampanya en güzel 43 to 48 derece Fahrenheit ya da 7 derece Celsius da içilir. Bunun için servisten 2, 3 saat önce buz dolabına konulur. Asla şampanya buzluğa atılmaz. Bu içindeki karışımı bozar. Eğer çabuk soğutmanız gerekiyorsa su,buz ve 1 avuç tuz kaışımlı bir derin kapta buz dolabına koyun, daha çabuk soğuyacaktır.

      Forum Saati Cuma Kas. 24, 2017 1:03 pm