WWW.BAROKULU.NEWFORUM2U.COM

Sitemize hoşgeldiniz umarız size faydalı oluruz..

BAR KÜLTÜRÜ,ALKOLLÜ İCECEK VE KOKTEYL SİTESİ

SİTEMİZDEN FAYDALANABİLMEK İÇİN ÜYELİK GEREKLİDİR & SİTEMİZE YARDIMCI ARKADAŞLAR MODERATORLAR ARIYORUZ
CANARY ISLAND

    İÇKİ SÖZLÜĞÜ

    Paylaş
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 408
    Points : 1875
    Reputation : 2
    Kayıt tarihi : 08/04/09

    yeni İÇKİ SÖZLÜĞÜ

    Mesaj tarafından Admin Bir Ptsi Ocak 21, 2013 2:06 pm

    Burada sizlere dünyadaki tüm içki çeşitlerini sözlük şeklinde sunmaya çalışacağım.Zahmetli ve uzun süren bir çalışma olacak biraz sabır...


    ABSİNTHE Anason aromalı tatlımsı bir içecektir,Rakı gibi su ile içilir,Fransada üretiliyor.Alkol derecesi 68 dir..

    ADVOCAAT Brandy ve yumurta sarısı ile yapılan,sıvı krem kıvamında bir likördür.Hollanda da üretiliyor.Alkol derecesi 15 dir...

    151 Proof Rum:
    Hayli sert bir rom çeşidi. 75,5 derece sertliğindedir.
    Aalborg Akvavit:
    Genellikle 45 derece sertliğinde olan bir akvavit çeşidi.
    Absinthe:
    Peilnotu yağından yapılan bir likör çeşidi.
    Absolut Citron Vodka:
    İsveç’te üretilen limon aromalı bir votka.40 derece sertliğindedir.
    Absolut Currant Vodka:
    İsveç’te üretilen siyah kuşüzümü aromalı bir votka. 40 derece sertliğindedir.
    Absolut Peppar Vodka:
    İsveç’te üretilen biber aromalı bir votka. 40 derece sertliğindedir.
    Absolut Vodka:
    Nötür tadlı bir İsveç Votkası. 40 derece sertliğindedir.
    Absorbsiyon:
    Bir gazın sıvı ya da katı bir maddeniniçinde dağılması .
    Ackerman Champagne:
    Bir şampanya Markası.
    Advocaat:
    Brendi ve yumurta sarısı ile yapılan sarı renkli bir Hollanda Likörü.
    After Shock:
    Nane ve tarçın aromalı bir likör
    Aguarendente de cana:
    Şeker kamışından yapılan , yüksek alkollü bir Latin Amerika İçkisi.
    Aiguebelle:
    Yeşil ya da sarı renkleri olan ve elliyi aşkın aromatik bitkinin karışımı ile hazırlanan bir Fransız likörü.
    Akvavit:
    İskandinav ülkelerine özgü sek içilen Bir içki türü.
    Ale:
    Daha çok İngiliz pub’larında bulunan bir bira türü.
    Alize:
    Passion Fruit Aromalı bir likör.
    Allspice:
    Allspice Pimenta ağacının tohumlarından yapılır.Bu tohumlardan tadı tarçın ve hindistan cevizi arasında bir toz elde edilir ve kokteyllerde kullanılır.
    Almaden Dry White Wine:
    Orta Kalifornia’daki Almaden kentinde üretilen bir çeşit beyaz şarap.
    Almond Extract (Badem ekstresi):
    Konsantre badem özünden yapılan kekremsi tadlı ve genellikle hamur iylerinde kullanılan bir tatlandırıcı.
    Amaretto:
    Badem aromalı bir İtalyan likörü.
    Amaro:
    Tadı biraz acı olan bazı italyan içkilerinin genel adı.
    Amarula Cream Liqueur:
    Güney Afrika’nın marula ağacından elde edilen bir tür likör.
    Amber Rum:
    Karamel katkısı ve yıllandırma işlemi sonucu amber rengini alan bir tür Rom.
    Amer Picon:
    Kekre bir tadı olan bir Fransız Şarabı.
    Amontillado Sherry:
    Eski bir ses sherry çeşidi.
    Amourette:
    Bir Fransız likörü.
    Anejo Rum:
    İspanyolcada yıllanmış Rom
    Anesone:
    Anason aromalı bir likör.
    Angelica Root:
    Aromalı bir bitki olan angelina’nın köklerinden elde edilen tatlandırıcı.
    Angelica:
    Tatlı ve sarı renkli bir Bask likörü.
    Anis Del Mond:
    Anoson aromalı bir İspanyol likörü.
    Anis:
    Anasonlu içkiler için kullanılan genel bir terim.
    Anisetta Stillata:
    Anoson aromalı bir İtalyan likörü.
    Anisette:
    Anoson aromalı tatlı likörlerin genel adı.
    Aperitif:
    İştah açıcı yiyecek ve içeceklerin genel adı.
    Aperol:
    Hafif alkollü , kekre tatlı bir İtalyan İçkisi . Kırmızı rengi ve tadı Campari’yi andırır.
    Apple Brandy:
    Elma aromalı bir tür Brendi.
    Apple Gin:
    Elma aromalı renksiz bir İskoç likörü.
    Apple Jack:
    Elma şarabından elde edilen bir tür brandy.
    Apple Pucker:
    Elma aromalı bir şnaps çeşidi.
    Apricot Brady:
    Kayısı çekirdeğinden yapılan tatlı bir likör.
    Apry:
    Bir Fransız kayısı likörü.
    Aqua Libra:
    Bir tür İsviçre gazozu.
    Archers:
    Hafif alkollü , şeftali aromalı bir Kanada likörü.
    Armagnac:
    Fransa’da üretilen çok ünlü bir brendi türü.
    Aroma:
    Yiyecek içeceklere tat ve koku katması için kullanılan doğal bitki özü koku ve nektarlarının genel adı.
    Arrack:
    Uzakdoğuya özgü bazı yüksek alkollü içkilerin genel adı.
    Asbach Uralt Brandy:
    Bir brandy markası.
    Atholl Brose:
    Viski ,bal,kaymak ve yulaf unuyla yapılan özel bir tür İskoç içkisi.
    Aurum:
    Portakal aromalı bir İtalyan likörü.
    Avalanche Peppermint Schnapps:
    mavi renkli , dibinde şeker kristalleri bulunan 40 derece sertliğinde bir tür şnaps.
    Bacardi 151 Black Bat Rum:
    Tanınmış bir rom markası.Lezzetli ve yumuşak içimlidir. Fakat dünyanın en sert içkilerinden de biridir. 75.5 derece sertliğindedir.
    Bacardi 151 Proof Rum:
    Tanınmış bir rom markası. Bu da , 75.5 derecelik sert bir içkidir.
    Bacardi Amber Rum:
    Bacardi’nin , karamel katkısı ve yıllandırma işlemi nedeniyle amber rengini alan bir rom çeşidi.
    Bacardi Anejo:
    6 yıl bekletilmiş Bacardi romu.40 derece sertliğindedir.
    Bacardi Black Rum:
    Dört yıl veya daha fazla bekletilmiş çeşitli romların karışımından oluşan en kaliteli Bacardi romudur. Yumuşak içimli olması için , meşe fıçılarının içinde bekletilme işleminden önce kömürden süzülür.
    Bacardi Breezer:
    Bacardi tarafından üretilen, rom esaslı bir kokteyldir.
    Bacardi Dark Rum:
    Tanınmış bir siyah rom markası.
    Bacardi Gold:
    Meşe fıçılarının içinde iki yıl bekletildikten sonra tekrar filtre edilmeyen bir rom türüdür. Bunun sonucunda yumuşak içimli,amber renkli ve meşe ağacı aromalı biriçki ortaya çıkar.
    Bacardi Lemon:
    Limon aromalı tanınmış bir rom çeşidi.
    Bacardi Peach:
    Şeftali aromalı tanınmış bir rom çeşidi.
    Bacardi Pina Colada Mix :
    Portakal suyuna benzer tatta bir konsantredir. İçine rom ve buz eklenerek içilir. Kokteyllerde de kullanılır.
    Bacardi Rum:
    Küba orjinli tanınmış bir rom çeşidi.
    Bacardi Spice Rum:
    Golden rom,vanilya,tarçın ve hindistan cevizinden oluşan yumuşak içimli bir rom türüdür.
    Bacardi White Rum:
    En az bir yıl dinlendirilen ,kömürden süzülen bir rom çeşididir. Renksiz ,aroması az ve yumuşak içimlidir.
    Baerenfang:
    Limon ve bal aromalı bir Alman likörü.
    Bagaceira:
    Üzüm posasından damıtılan bir Portekiz brendisi.
    Bahia :
    Kahve aromalı ,kekre tatlı bir Brezilya likörü.
    Bailey’s İrish Cream:
    Çikolata , krema ve viski ile yapılan ünlü bir İrlanda likörü.
    Bailey’s Haagen Dazs:
    Bailey’s İrish Cream ile aromalandırılan bir dondurma çeşidi.
    Banane , Creme de:
    Bir muz likörü.
    Barack Palinka:
    Yüksek alkollü bir Macar kayısı brendisi.
    Barbecue Sauce:
    Mangal kömürü aromalı bir tür sos.
    Barenjager:
    Votka , bal ve sırrı üreticisine ait bir takım malzemelerle , Almanya’da üretilen bir bal likörü.
    Barovicka:
    Mısırla yapılan bir tür Amerikan viskisi.
    Baska:
    Bir Fransız kahve likörü.
    Bass Pale Ale:
    Bir İrlanda birası markası.
    Batavia Arrack:
    Uzakdoğu ülkelerinde yapılan rom benzeri bir içki.
    Batzi:
    Bir İsviçre elma brendisi.
    Becherouka:
    Sarı renkte bir Çekoslavak likörü.
    Beefeater Dry Gin:
    Tanınmış bir cin markası.
    Benedictine:
    Ünlü bir Fransız likörü.
    Berry Vodka:
    1.Çilek aromalı bir votka türü. 2. Çilek aromalı votkaların tümü içi kullanılan genel isim.
    Bescen :
    Üzümden yapılan bir Hollanda likörü.
    Bezique:
    Beyaz romdan yapılan , limon kokulu bir içki .
    Bitter:
    Çeşitli bitki ve meyve aromalarından yapılan ve yemeklerden kokteyllere kadar değişik şekillerde kullanılan alkolsüz karışımlar.
    Black Currant Cordial:
    Alkolsüz bir siyah kuşüzümü şurubu.
    Black Currant Liqueur :
    Kuşüzümünden yapılan bir tür likör.
    Black Currant Squash:
    Kuş üzümünden elde edilen alkolsüz bir tür içki.
    Black Currant Vodka:
    Kuş üzümü aromalı bir tür vodka.
    Black Haus:
    Almanya’da üretilen bir böğütlen şnapsı, 40 derece sertliğindedir.
    Black Raspberry Liqueur:
    Kızılcıktan elde edilen bir tür likör çeşidi.
    Black Sambuca:
    Anis ve limonla aromalandırılan, mürver ağacından elde edilen bir içki . 40 derece sertliğindedir.
    Blackberry Brandy:
    Şeker, böğürtlen ve brandyden yapılan bir likör.
    Blackberry Liqueur:
    Böğürtlenden üretilen bir likör .
    Blended Scotch Whisky:
    Malt ve buğday viskisi içeren bir viski karışımı . 30-40 kadar malt viskisi bir viskinin esası olabilir.
    Bloody Mary Mix:
    Sadece votka ekleyerek Bloody Mary yapabilmenizi sağlayan bir karışım.
    Blue Label Smirnoff:
    50 derece sertliğinde Smirnoff votkası.
    Blue Sambuca:
    Bir sambuca türü.
    Blueberry Liqueur:
    yaban mersininden üretilen bir tür likör.
    Blueberry Schnapps:
    yaban mersininin damıtılmasıyla elde edilen sert bir içki.
    Bols:
    Ünlü bir Hollanda likör markası.
    Bombay Dry Gin:
    Bir cin markası ,40 derece sertliğindedir.
    Bombay Saphire:
    İngiltere’de üretilen ve açık mavi şişede satılan bir cin markası.
    Boodle’s Gin:
    Bir cin markası ,40 derece sertliğindedir.
    Boone Strawberry Hill Wine :
    Turunçgillerden yapılan , çilek aromalı , düşük alkollü ve ucuz bir şarap markası.
    Bouquet (Buke):
    Özellikle şarap kültüründe önemli olan , içkiden gelen hoş koku.
    Bourbon Whiskey:
    Bourbon viski Amerikanın tek milli içkisidir. En az yarısı mısırdan ve kalanı da arpa , çavdar veya buğday gibi tahılların karışımından damıtılır.
    Bowl:
    Büyük bir kasede hazırlanan ziyafet kokteyllerinin genel adı .
    Brombeergeist:
    Böğürtlenden yapılan bir Alman Brendisi.
    Brontë:
    Üzüm ve baldan yapılan bir İngiliz likörü.
    Brown Creme de Cacao:
    Kakao taneciklerinden yapılan koyu renkli bir likör.
    Brown Sugar:
    İşlemden geçirilmemiş veya kısmen geçirilmiş şeker.
    Bulmers Cider:
    İngiltere’de üretilen bir elma şarabı markası.
    Bundaberg Rum:
    Avustralya’da üretilen bir rom markası.
    Bundy Rum:
    Bir rom markası .
    Burgundy Wine:
    Fransa’nın ünlü bir Burgundy bölgesinde üretilen şarap.
    Bushmill’s Irish Whiskey:
    İrlanda’da üretilen , mangal kömürü aromalı bir viski.
    Buttershots:
    Karamel kokulu ,açık kahve renkli bir Hollanda likörü.
    Byrrh:
    Kırmızı şarap,brendi, kinin ve çeşitli bitkilerin karışımıyla yapılan ,tadı kekremsi bir Fransız aperitif içkisi.
    Cabernet:
    Kuşüzümü ile tatlandırılan bir tür şarap . Cabernet Sauvignon da denir.
    Cacao Mit Nuss:
    Çikolata ve fındık aromalı bir Alman likörü.
    Cacao, Crème de:
    Bir tür Kakao likörü.
    Cachaça:
    Şekerkamışından yapılan bir tür Brezilya romu.
    Cadbury’s Chocolate Liqueur:
    Çikolata esaslı bir likör.
    Calisay:
    Kinin esaslı bir ispanyol likörü.
    Calvados:
    Ünlü bir Fransız elma Brendisi.
    Campari:
    Kırmızı renkli ,kekremsi tadı olan ünlü bir İtalyan içkisi.
    Canadian Club:
    Kanada’da üretilen bir viski markası .40 derece sertliğindedir.
    Canadian Vhisky:
    Mısır , arpa ve çavdardan yapılan bir tür viski.
    Candyshot Syrup:
    Türkçe’de akide şurubu olarak karşılanabilir. İsveç’te üretilir. Alkolsüz içeceklerde olduğu kadar,kokteyllerde de renk ve tat verici olarak kullanılır.
    Cantaloupe:
    Bir kavun çeşidi.
    Capricornia:
    Tropikal meyvelerle yapılan bir Avusturalya likörü.
    Captain Morgan’s Coconut Rum:
    Porto Riko’da üretilen hindistan cevizi aromalı bir rom markası. 48 derece sertliktedir.
    Captain Morgan’s Spiced Rum:
    Çeşitli baharatlarla aromalandırılmış,35 derece sertliğinde bir başka Porto Riko romu.
    Caramel Liqueur:
    Karamel aromalı bir likör.
    Cardamom Pods:
    Keskin aroma veren bir bitki tohumu.
    Carlsberg:
    Bir tür Çek likörü.( bu isimle üretilen bir Danimarka birası da vardır.)
    Carmelitano:
    Aromatik bir İspanyol likörü.
    Carob Powder:
    Keçiboynuzu meyvesinin tozu. Hoş aroma ve tat verir.
    Carolans Irish Cream Liqueur:
    İrlanda ‘da , TJ Carolan and Son Ltd. Tarafından üretilen ,17 derece sertliğinde bir Irish Cream Liqueur’ dür.
    Cassis , Crème de:
    Düşük alkollü bir Fransız kuşüzümü likörü.
    Cayenne Perper:
    Çok acı bir toz biber türü.
    Celery Salt:
    Genellikle domates suyu esaslı içeceklerde kullanılan bir çeşni.
    Centerbe:
    Yüze yakın bitkinin karışımıyla yapılan bir İtalyan likörü.
    Cerasella:
    Bir İtalyan vişne likörü.
    Chablis:
    Ünlü bir Fransız beyaz şarabı.
    Chambery:
    Fransa’nın Chambèry bölgesinde yapılan sek vermutların genel adı.
    Champagne(Şampanya):
    Fransa’nın Champagne bölgesinde yapılan köpüklü şarapların genel adı.
    Chartreuse:
    Sarı ve yeşil renklerde iki ayrı türü olan , brendi ve yüzü aşkın bitkinin karışımıyla hazırlanan ünlü ,tarihi Fransız likörü.
    Cheri – Suisse:
    Vişne ve çikolata ile yapılan bir İsviçre likörü.
    Cherry Blossom liqueur:
    Vişne çiçekleriyle yapılan , pembe renkli bir Japon likörü.
    Cherry Brandy:
    Koyu kırmızı renkli , tatlı bir vişne likörü.
    Cherry Heering:
    Ünlü bir vişne aromalı likör .
    Cherry Marnier:
    Fransa’da üretilen oldukça koyu renk bir vişne likörü markası.
    Cherry Vodka:
    Vişne aromalı votka.
    Cherry Whiskey:
    Vişne aromalı viski.
    Cherry-Berry Schnapps:
    Vişne,kiraz ve çilek gibi meyvelerden yapılmış bir şnaps çeşidi.
    Chianti:
    Ünlü bir italyan kırımızı şarabı.
    China –China:
    Kinin ve çeşitli bitkilerle yapılan bir Fransız likörü.
    Cider:
    İngiltere ve Fransa ‘da çok yaygın olan hafif alkollü bir elma şarabı.
    Ciel, Crème de:
    Hollanda ve Danimarka’da yapılan bir portakal likörü.
    Cinnamon Schnapps:
    Tarçın aromalı sert bir Şnaps türü.
    Cinzano:
    Ünlü bir İtalyan vermutu.
    Cisco:
    Cisco, oldukça yaygın bir şarap türüdür. Çok çeşitli meyvelerden üretilebilir. Alkol derecesi , kullanılan meyvenin türüne göre 13 ile 19 arasında değişir.
    Citronen – Eis Likör:
    Limon kabuğundan yapılan bir Alman Likörü.
    Claret:
    Fransa’nın Bordeaux kentinde üretilen kırmızı şarapların genel adı.
    CLOC:
    Karaviye aromalı renksiz bir Danimarka likörü.
    Coconut Liqueur:
    Malibu gibi hindistancevizi aromalı likörlerin genel adı.
    Cocoribe:
    Hindistancevizi sütü ve beyaz romdan yapılan,ABD’de üretilen bir likör.
    Coctail Cherry:
    Kokteyllerde kullanılan kiraz.
    Cointreau:
    Ünlü bir Fransız portakal likörü.
    Cordial Campari:
    Açık sarı renkli bir ahududu likörü.
    Coriander:
    Kişniş Bitkisinin , banarat olarak kullanılan kurutulmuş tohumları.
    Cork Gin:
    İrlanda’da üretilen bir cin markası.
    Courvoisier Cognac:
    Çok meşhur bir konyak markası.
    Crème D’ananas:
    Rom esaslı bir ananas likörü.
    Crème de Grand Marnier:
    Portakal likörü ve krema ile yapılan bir Fransız likörü.
    Crème Yvette:
    Ünlü Fransız sinema oyuncusu Yvette Gilbert’in adına hazırlanan menekşe renkli, yüksek alkollü bir Amerikan likörü.
    Crown Royal:
    Kanada’da üretilen ünlü bir viski markası. 40 derece sertliğindedir.
    Cuaranta-Y-Tres:
    Birçok aromatik otun karışımıyla yapılan altın renkli bir İspanyol likörü.
    Cuarenta Y Tres:
    Tatlı vanilya aromalı bir İspanyol likörüdür.Kökü İsa’dan önce 200’lü yıllara dek uzanır. Kuşaktan kuşağa bir sır gibi aktarılan formülü, 43 ayrı meyve ve ot içerir. Bu yüzden Likör43 de denir.
    Curaçao:
    Beyaz ,sarı,mavi gibi renkleri olan bir portakal likörü türü.
    Cutty Sark:
    Glaskow’da üretilen bir İskoç viskisi. 45 derece sertliğindedir.
    Cynar:
    Kinin,enginar ve çeşitli baharatlarla yapılan, kırmızı,kekremsi bir tadı olan aperatif bir İtalyan içkisi.
    Daktari:
    Yeşil renkli bir Hollanda muz likörü.
    Damerra Rum:
    Çeşitli baharat ve meyvelerle aromalandırılmış bir rom türü.
    Danish Alborg Aquavit:
    Danimarka’da üretilen bir akvavit türü.
    Danzig Goldwasser:
    Anoson esaslı renksiz bir Alman likörü.
    Danzig Silberwasser:
    Anason ve portakal aromalı bir Alman likörü.
    Dark Puerto Rican Rum:
    Porto Riko’da üretilen bir siyah rom türü.
    De Kuyper Apple Barrel Schnapps:
    Elma esaslı, Almanya’da üretilen bir şnaps markası.
    De Kuyper Blue Curacao:
    Almanya’da üretilen mavi renkli bir curaçao markası.
    De Kuyper Cinnamon Schnapps:
    Almanya’da üretilen tarçın aromalı bir şnaps markası.
    Dewmiel:
    İskoç viski esaslı bir likör.
    Dill Sauce:
    Dereotuyla tatlandırılan bir sos.
    Don Perignon:
    Çok ünlü bir Şampanya markası.
    Dop-Brandy:
    İtalyanların grappa’sına benzeyen bir Güney Afrika Brendisi.
    Doppelkorn :
    Mısırdan yapılan bir Alman içkisi.
    Drambuie:
    Ünlü bir viski esaslı İskoç likörü .
    Dubonnet:
    Şarap,kinin ve bazı bitkilerle yapılan vermut benzeri bir Fransız aperatif içkisi.
    Dunphy’s Cream:
    Bir Irish cream markası.
    Dutch Gin:
    Hollanda cini.
    Eau – De-Vie:
    Meyve brendilerinin Fransızca genel adı.
    Elixir d’Anvers:
    Kekremsi bir tadı olan ,bitki aromalı bir belçika likörü.
    Elixir De China:
    Anason aromalı bir belçika likörü.
    Enzian Calisay:
    Açık sarı renkte bir İspanyol likörü.
    Erdbeergeist:
    Çilekli bir Alman brendisi.
    Everclear:
    Everclear, 95 derece saf tahıl alkolüdür. Açık renklidir.
    Expresso Coffee Liqueur:
    Ekspresso kahvesiyle tatlandırılmış bir İtalyan likörü.
    Fernet Branca:
    Aromatik bitkilerle yapılan çok acı bir İtalyan içkisi.
    Filtar:
    Kıbrıs’ta yapılan portakal likörü.
    Fior d’Alpi:
    Çok tatlı bir İtalyan likörü.
    Five Alive:
    Portakal,limon ,turunç,greyfurt ve mandalinadan yapılan donmuş bir meyve konsantresi markası.
    Forbidden Fruit:
    Greyfurt,portakal ve balla yapılan bir Amerikan likörü.
    Forester:
    İngiltere’de üretilen bir elma şarabı markası.
    Frangelico:
    Fındık ve demlendirilmiş çilek ve çiçeklerden yapılan , 24 derece sertliğinde bir tür likör.
    Frost Brandy:
    Bir brandy markası.
    Fruit Brandy:
    Üzüm dışındaki tüm meyve brendilerinin genel adı.
    Galliano:
    Çeşitli baharatlarla aromalandırılmış bir İtalyan likörü.
    Gallweys:
    Viski esaslı bir İrlanda likörü.
    Garnier:
    Bir Fransız likör firması.
    Gentleman:
    Bir Amerikan Bourbonviski markası, 40 derece sertliğindedir.
    Gewurztraminer:
    Şekeri fazla,asidi az,lezzetli bir beyaz şarap türü. Fransa’nın Alsace bölgesinde üretilir.
    Gilka Kummel:
    Keraviye aromalı bir Alman likörü.
    Gin (Cin):
    Alkol,ardıç meyvesi ve çeşitli bitkilerle imbiklenen önemli bir ana içki.
    Ginepy:
    Anason aromalı bir İtalyan likörü.
    Ginger:
    Zencefil
    Ginger Ale:
    Zencefilli gazoz.
    Ginger Vine:
    Şarap , zencefil ve çeşitli bitkilerden yapılan bir içki.
    Glenfiddich:
    Bir İskoç viski markası.
    Glenlivet:
    Bir İskoç viski markası.
    Godiva Liqueur:
    17 derece sertliğinde bir çikolata likörü markası.
    Gold Rum:
    Sert ,fakat içimi kolay,sarı renkli bir rom çeşidi.
    Goldenbarr Chocolate Vodka:
    Ukrayna’da yapılan çikolata aromalı bir votka.Gizli bir formülü vardır. 40 derece sertliğindedir.
    Goldschlager:
    İsviçre’de üretilen tarçınlı bir şnaps markası. 40 derece sertliğindedir.
    Gomme Syrup:
    Bergamot meyvesinden bir kokteyl tatlandırıcısı şurup.
    Gordon’s Dry Gin:
    İngiltere’de üretilen ünlü bir cin markası.
    Gordon’s Wildberry Vodka:
    Gondon’un yaban çileği aromalı votkası.
    Gorny Doubnyak:
    Karanfil ve zencefille yapılan acı bir Rus likörü.
    Gosling’s Black Seal Rum:
    Bir rom markası.
    Grain Spirit:
    Tahıldan elde edilen alkol,ispirto.
    Grande Cumberland:
    Çeşitli tropikal meyvelerle yapılan bir Avusturalya likörü.
    Grande Liqueur:
    Charteuse tipi yeşil ya da sarı renkli aromalı bir Fransız likörü.
    Grande Marnier:
    Cognac brendisiyle yapılan kalite bir Fransız portakal likörü. Cordon Rouge ve Cordon Jaune İsimli iki türü vardır.
    Grappa:
    Şarap yapılmak için sıkılan üzümlerin posasından yapılan ünlü bir İtalyan brendisi.
    Green Chartreuse:
    Dünyadaki tek bütünüyle doğal yeşil renkli likördür. Tadı değişiktir ve serttir . Formülü üretici aileye mahsustur ve 130 çeşit bitkiden yapılır. Rengini nasıl aldığı çözülememiştir.55 derece sertliğindedir.
    Greenn Creme de Menthe:
    Yeşil renkli nane likörü.32 derece sertliğindedir.
    Green Ginger Wine:
    Kuru üzümden ve zencefil kükünden yapılan bir İngiliz şarabı . Şatışa sunulmadan önce 9 ay bekletilir.
    Grenadine:
    Kokteyllerde kullanılan nar şurubu.
    Grignan:
    Chartreuse benzeri bir Fransız likörü.
    Gyokuro Rikyu:
    Brendi ve yeşil çay ile yapılan bir Japon likörü.
    Half and Half Cream:
    Bir light krema çeşidi.
    Hammer Vodka:
    Bir votka markası.
    Harvest Pear Schnapps:
    Bir armut şnapsı markası.
    Harveys Bristol Cream Sherry:
    Harveys tarafından İngiltere’nin Bristol kentinde üretilen ünlü bir krema sherry markası . Çok tatlıdır.
    Heering’s Cherry Brandy:
    Cherry Heering ismiyle de tanınan ünlü bir Danimarka vişne likörü.
    Himbeergist:
    Ahududulu bir Alman brendisi.
    Hock:
    Ren bölgesinde yapılan Alman şaraplarının genel adı olan Hocheimer’in kısa yazılışı.
    Hoopers Hooch:
    Gerçek limon suyundan yapılan alkollü bir içki. 5 derece sertliğindedir.
    Ice 101:
    50 derece sertliğinde bir nane şnapsı markası.
    Irish Coffee Liqueur:
    Çeşitli aromatik otlar , kahve ve balla yapılan İrlanda viskisi esaslı bir İrlanda likörü.
    Irish Mist Liqueur:
    İrlanda viskisi esaslı bir başka likör .
    IrishVelvet:
    Yine İrlanda viskisi esaslı likörlerden biri. Ağır kahve aromalıdır.
    Isabella:
    Çeşitli aromatik bitkilerle yapılan bir İtalyan likörü.
    Italian Dry Vermouth:
    İtalya’da üretilen bir vermut türü.Fransız vermutundan genellikle daha tatlıdır.
    Izarra:
    Sarı ve yeşil iki çeşidi olan , brendi esaslı bir Fransız likörü.İskoç viski ve çeşitli bitkilerle yapılan bir İskoç likörü.
    Jack Daniel’s:
    Ünlü bir Amerikan viski markası.
    Jagd Kummel:
    Keraviye tohumlarıyla yapılan bir Alman likörü.
    Jagermeister:
    Aromatik bitkilerle yapılan bir Alman likörü.
    Jalapeno Pepper:
    Çok acı bir Meksika biberi.
    Jamaica Rum:
    Kahverenkli ,zengin aromalı ünlü bir rom türü.
    Jarzebiak:
    Bir Polonya votkası.
    Jenever:
    Dutch ve Hollands Gin olarak da anılan bir cin türü.
    Jerzynowka:
    Böğürtlenden yapılan bir Polonya likörü.
    Jim Beam Bourbon Whiskey:
    ABD ,Kentucky’de üretilen ünlü bir burbon markası.
    Jo-Burg:
    Güney Afrika’da çok ünlü olan bir vermut markası.
    Johnnie Walker Scotch:
    43 derece sertliğinde çok ünlü bir viski markası. Çok çeşitli tatlarda üretilir.
    Kahlua:
    Ünlü bir Meksika Kahve likörü.
    Kairserbirnlikör:
    Bir Avusturya limon likörü.
    Karpi:
    Kızılcık benzeri bir meyveden yapılan bir Fin likörü.
    Kartauser:
    Charteuse benzeri bir Alman likörü.
    Kır Gallique:
    Bir Fransız aperatif içki markası.
    Kirsberry:
    Vişneden yapılan bir Danimarka likörü.
    Kirsch:
    Vişne şnapsı için kullanılan bir diğer isim.
    Kirsch:
    Vişneden yapılan bir brendi.
    Kitron:
    Brendi ve limon yapraklarıyla yapılan bir Yunan içkisi.
    Kiwi Liqueur:
    Kiviyle yapılan bir Yeni Zelanda likörü.
    Klekovaca:
    Yugoslav erik bendisi.
    Komovica:
    İtalyanların grappa’sına benzeyen bir Yugoslav içkisi.
    Kornbranntwein:
    Mısırdan yapılan renksiz bir Alman içkisi.
    Koskenkorva Peach:
    Şeftali aromalı , tatlı bir Finlandiya votkası.
    Krambambuli:
    Melekotu aromalı bir Alman likörü.
    Krupnick:
    Balla yapılan bir Polonya likörü.
    Kummel:
    Keraviye tohumları ve çeşitli bitkilerle aromalandırılmış ünlü bir likör türü.
    Lakka:
    Yabançileği benzeri bir meyveden yapılan bir Fin likörü.
    Lambrusco:
    Büyük oranda İtalya’da üretilen bir kırmızı şarap türü.
    Lemoncello:
    Limon aromalı bir İtalyan likörü.
    Lillet:
    Beyaz şarap,kinin ve brendi ile yapılan bir Fransız Aperatif içkisi.
    Liqueur d’Angélique:
    Melekotundan yapılan,konyak esaslı bir Fransız likörü.
    Liqueur d’Or:
    Anason ve portakallı bir Hollanda likörü.
    Liqueur Des Moines:
    Konyak esaslı bir Fransız likörü.
    Lochan Ora:
    Viski ve balla yapılan bir İskoç likörü.
    London Gin:
    Fazla aromalı olmayan,hafif içimli sek cinlerin genel adı.
    Luksusowa Vodka:
    Patatesten yapılan ,açık sarı renkli bir Polonya votkası .
    Madeira:
    Mader Adaları’nda yapılan brendi takviyeli ,uzun ömürlü bir şarap türü.
    Mainstay Cane:
    Güney Afrika’da üretilen çifte damıtılmış bir şekerkamışı likörü markası.
    Malaga:
    İspanya’da yapılan koyu renkli ,tatlı bir şarap.
    Malibu:
    Hindistancevizi aromalı , Beyaz renkli hafif romlardan yapılan ünlü bir likör.
    Malt Liquor:
    Malt esaslı , biraya benzeyen bir likör. Genellikle Abd ‘de üretilir ve tüketilir. En az 4, en fazla 8 derece sertliktedir.
    Malt:
    Bira ve viski yapımında kullanılan çimlendirilmiş arpa.
    Mandarine Napoleon:
    Konyak esaslı ve mandalina kabukları ile yapılan bir belçika likörü.
    Mandarine , Créme de:
    Mandalina kabuklarıyla yapılan bir likör.
    Mandarinetto:
    Bir tür İspanyol beyaz şarabı.
    Manila Dark Rum:
    Filipinlerde üretilen bir siyah rom markası.
    Maraschino:
    italya ve Yugoslavya’da ekşi Maraska kirazıyla yapılan bir tür likör.
    Marc:
    Keskin bir Fransız brendisi türü. Üzüm posasından üretiliyor.
    Margarita Mix:
    Şeker ,su ve limon püresinden yapılan bir karışım .Buz ve alkol eklediğinizde kendinize basitçe margarita yapmış olursunuz.
    Marnique:
    Avusturalya’da yapılan bir ayva likörü.
    Marsala:
    Brendi takviyeli,portakal aromalı,uzun ömürlü bir Sicilya şarabı.
    Martini and Rossi Dry Vermouth:
    Ünlü bir İtalyan vermutu markası.
    Martinique Rum:
    Sert bir tadı olan ,koyu renkli bir rom türü.
    Masimarja:
    Böğürtlenli bir Fin likörü.
    Mastika:
    Yunanistan’ın Sakız Adası’ndaki mastika sakızından yapılan anason aromalı bir likör.
    Mazarin:
    Çeşitli aromatik bitkilerin karışımıyla yapılan , açık kahve renkli Benedictine benzeri bir Fransız likörü.
    Mead:
    Balın mayalanmasıyla yapılan çok eski bir içki.
    Melette:
    Anasonlu bir İtalyan likörü.
    Mente Créme de:
    Beyaz rengi de olan bir nane likörü.
    Mentuccia:
    Yüzü aşkın bitkinin karışımıyla yapılan ünlü bir İtalyan nane likörü.
    Metaxa 7 Star:
    7 yıllık Metaxa.
    Metaxa:
    Ünlü bir Yunan brandysi . Üreticileri üzerine yaşını belirten yıldızlar koymalarıyla bilinir.Her yıldız bir yılı gösterir.
    Mezcal:
    Tekila benzeri kaktüsten yapılan bir Meksika içkisi.
    Midori Liqueur:
    Kavundan yapılan bir Japon likörü.
    Mille Fiori:
    Çok sayıda baharlı bitki aromasıyla yapılan bir İtalyan likörü.
    Mirabelle:
    Mirabelle eriğinden damıtılarak yapılan bir Fransız brendisi.
    Mirage:
    Votka esaslı,beyaz şarap ve narenciye usaresi karışımlı bir İngiliz içkisi.
    Mokka Créme de:
    Ünlü bir Fransız kahve likörü.
    Moselle Wine:
    Almanya’da üretilen ünlü bir şarap markası.
    Mozart Liqueur:
    Çikolata ve fındıktan yapılan bir Avusturya likörü. 20 derece sertliktedir.
    Muscat Wine:
    Misket üzümden yapılan ,oldukça tatlı bir şarap çeşidi.
    Myer’s Rum:
    Jamaika’da, Myers tarafından üretilen bir rom markası .40 derece sertliğindedir.
    Napoleon Brandy:
    En az beş yıl dinlendirilmesi zorunlu olan bir brendi türü.
    Nassau Orange:
    Bir Hollanda portakal likörü.
    Noilly Prat:
    Beyaz şarap ve aromatik bitkilerin karışımıyla yapılan ünlü bir Fransız vermutu.
    Noisette Créme de:
    Fındık ve badem ile yapılan bir Fransız likörü.
    Noix , Créme de:
    Bir Fransız ceviz likörü.
    Noyau, Créme de:
    Şeftali çekirdeği ve kayısı aroması ile yapılan pembe renkli bir Fransız likörü.
    Ocha:
    Çay yapraklarıyla yapılan bir Japon likörü.
    Ojen:
    Anason aromalı bir İspanyol likörü.
    Old Tom Gin:
    Londra’da yapılan tatlı,eski bir cin türü.
    Oloroso:
    Sherry stili tatlı bir İspanyol şarabı.
    Orange Bitter :
    Kokteyllerde kullanılan , portakaldan yapılan bir tür acı şurup.
    Orange Gin:
    Portakal kabuklarının cin içinde iki ay bekletilmesiyle yapılan bir içki türü. Tatlandırılmış veya tatlandırılmamış çeşitleri vardır.
    Ouzo:
    Yunan rakısı.
    Pacharan:
    İspanya’nın Bask bölgesinde üretilen bir likör türü. Çakaleriğinin alkol içinde demlendirilmesiyle yapılır.
    Parfarit Amour:
    Narenciye aromalı, çeşitli baharat ve bitkilerin karışımıyla yapılan menekşe renkli tatlı bir likör.
    Paso Fino:
    Bir rom markası.
    Pastis:
    Anasonlu bütün içkilerin Fransızca genel adı. Bir Fransız likörününde adıdır.
    Peach Brandy:
    Bir tür şeftali likörü.
    Peach Country Cchnapps:
    Şeftali aromalı bir Kanada içkisi.
    Peach tree:
    Taze şeftali aromalı bir Hollanda likörü.Peach Schnnapps adıyla da bilinir.
    Pecco, Créme de:
    Çay aromalı bir Hollanda likörü.
    Peppermint Schnapps:
    Şınap esaslı ünlü bir Amerikan nane likörü.
    Pernod:
    Bir tür Fransız rakısı.
    Perry:
    Bir tür armut şarabı.
    Pimento Dram:
    Rom esaslı ,koyu kırmızı renkli bir Karayip Adaları içkisi.
    Pimm’s No: 1 Cup:
    Cin esaslı ,sade gazoz ile karıştırılarak uzun bardaklarda servis yapılan kırmızı renkli bir İngiliz içkisi . No: 2 (Viski esaslı), No: 3 (Brendi esaslı), No: 4 (rom esaslı) , No: 5 Rye (Viski esaslı) ve No: 6 (Votka esaslı) çeşitleri de vardır.
    Pina Colada Mix:
    Şeker ,su ve ananas suyu konsantresinden yapılan bir karışım. İçine alkol ve buz katarak kolayca Pina Colada Kokteyli yapabilirsiniz.
    Pisang Ambon:
    Tatlı , açık yeşil renkte , çeşitli otlar ve yeşil muzdan yapılan , Endonezya kökenli bir likör .
    Pisang:
    Çeşitli egzotik meyveler ve muzla yapılan ,yeşil renkli ve Daktari benzeri bir Hollanda likörü.
    Pisco:
    Üzüm posasından yapılan bir Peru brendisi.
    Plymouth Gin:
    Ağır aromalı ve sek bir İngiliz cini.
    Poire William:
    Bir tür armut brendisi . Bazı markalar şişenin içinde armutla satılır.
    Polish Potato Vodka:
    Polonya ‘da yapılan patates votkası.
    Polish White Spirit:
    Bir tür Polonya ispirtosu .
    Pomec Brandy:
    Üzümden yapılan , grappa ve marc benzeribir Amerikan brendisi.
    Pomeranzen:
    Yeşil ve altın renkleri de olan bir Alman portakal likörü.
    Port:
    Portekiz’de yapılan bir tür tatlı şarap.
    Prunella Créme de:
    Fransa ve Hollanda’da yapılan bir erik likörü.
    Puerto Rico Rum:
    Ünlü Bacardi romu gibi , hafif aromalı beyaz rom türünün genel adı.
    Punch:
    Rom esaslı çeşitli meyve sularının karışımıyla yapılan açılış ve davetlerde sıkça kullanılan bir kokteyl türü.
    Punt e mes:
    Eski bir İtalyan vermutu.
    Pusser’s Rum:
    İngiltere’de üretilen bir rom markası. 40 derece sertliğindedir.
    Rabinowka:
    Üvez ağacı meyvesinden yapılan bir Rus likörü.
    Rakı:
    Üzüm yada incirden yapılan ,anasonlu Türk içkisi.
    Raspail:
    Sarı renkli ,hazmı kolaylaştırıcı bir Fransız likörü.
    Red Curacao:
    Kırmızı renkli bir curaçao çeşidi.
    Reiemerschmind:
    Almanya’da yapılan bir incir likörü .
    Reishu:
    Bir Japon kavun likörü .
    Rhine Wine:
    Ren nehri yakınlarında yapılan bir şarap türü.
    Ricard:
    Anasonlu bir Fransız içkisi.
    Riesling:
    Asitli, düşük alkollü bir şarap türü. Alsace – Lorainne ‘de yapılır.
    Rock and Rye:
    Çeşitli meyvelerin karışımı , anason ve kristal şekerle yapılan bir Alman likörü.
    Ronrico White Rum:
    Karayip’te üretilen bir beyaz rom markası.
    Roses , Créme de:
    Fransız gül likörü .
    Rote Kirsch :
    Alman vişne likörü.
    Royal Cherry Chocolate:
    Vişne ve çikolatalı bir ingiliz likörü.
    Ruby Port:
    A young blended port ,deep red in colour .
    Rum (Rom):
    Şekerkamışından yapılan bir Güney Amerika içkisi . Dark (koyu) ve Light (beyaz) türleri vardır.
    Rumple Minze:
    Bir nane şnapsı markası.50 derece sertliktedir.
    Rye Whiskey:
    Çavdardan yapılan bir viski türü.
    Sabra :
    Acı portakal ve çikolatadan yapılan bir İsrail likörü.
    Safari:
    Tropikal meyvelerden yapılan ünlü bir Hollanda likörü.
    Sake:
    Pirinçten yapılan geleneksel Japon içkisi.
    Salsa:
    Sosun İspanyolcası.Genellikle acı soslar için kullanılır.
    Sambuca:
    İçinde çiğ kahve taneleri yakılarak servis yapılan,meyan kökü ve çeşitli bitkilerin karışımından oluşan bir İtalyan likörü.
    Sangria:
    Kırmızı şarap , şeker ve meyvelerden yapılan , İspanya kökenli bir içecek.Bir çok yapma yolu vardır,ancak az önce saydığımız üç malzeme esastır. Üzeri taze meyvelerle süslenir.
    Sapan d’Or:
    Benedictine benzeri bir Fransız likörü.
    Sapindon:
    Yeşil renkli, baharatlı bir Fransız likörü.
    Sauterne:
    Kaliforniya’da üretilen beyaz şarap markası.
    Sauternes:
    Güneybatı Fransa’da üretilen bir şarap. En az 13 derece sertlikte olur.Tatlımsı ,lezzetli bir tadı vardır. Sauterne ile karıştırmayın.
    Sauza Tequila:
    Meksika’da üretilen bir tekila markası.
    Schnapps:
    Birçok bitki ile yapılan birçok çeşidi bulunan , bir Kuzey Avrupa içkisi.
    Scotch Whisky:
    Arpadan yapılan ünlü bir İskoç viski türü.
    Seagram:
    Kanada kökenli bir içki firması.
    Senancole, La:
    Sarı renkli bir Fransız bitki likörü.
    Sercial:
    Mader şaraplarının sek bir türü.
    Shandy:
    Bira ve sade gazoz karışımıyla yapılan hafif bir içki.
    Sheridans:
    Çikolata ,kahve,krema ve vanilyadan yapılan yarısı siyah,yarısı beyaz olarak satılan ilginç bir İrlanda likörü.
    Sherry:
    Yüksek alkollü bir İspanyol şarabı.
    Shochu:
    Tatlı patates ve pirinç şarabından yapılan bir Çin içeceği.
    Sky Vodka:
    Bir votka markası.
    Slibovitza:
    Romanya’da yapılan bir erik brendisi.
    Slijivovica :
    Yugoslavya’da yapılan bir erik brendisi .
    Slivovitz:
    Erikten yapılan bir Balkan brendisi.
    Sloe Gin:
    Yabaneriği ve cin ile yapılan bir İngiliz likörü.
    Smirnoff 100 Vodka:
    50 derece sertliğinde ünlü votka markası.
    Smirnoff Lemon Twist Vodka:
    Smirnoff tarafından üretilen limon aromalı votka.
    Smirnoff Vodka:
    Genelde Polonya’da şimdilerde ise İngiltere ve ABD ‘de de üretilen ünlü votka markası.
    Soft Drink:
    Alkolsüz içeceklerin genel adı.
    Sour Apple Schnapps:
    Ekşi elmadan yapılan bir şnaps türü.
    Sour Mix:
    Limon suyu ve şeker şurubu karışımından yapılan bir kokteyl malzemesi.
    Southern Comfort:
    Bourbon viski , şeftali ve portakal aromalı bir Amerikan içkisi.
    Sqwedish Punch:
    Rom ,akvavit , şarap ve şekerden yapılan bir İsveç içkisi.
    St. Hallvard:
    Patates esaslı bir norveç içkisi.
    St. Hallward:
    Bir Norveç likörü.
    St. Michele:
    Mandalinalı bir Danimarka likörü .
    St. Raphael:
    Jupet adlı kör bir Fransız tarafından 1830 ‘da icat edilen kininli bir kırmızı şarap türü.
    St.Raphael:
    Kinin aromalı bir Fransız aperatif içkisi.
    Steinhaeger:
    Ardıç aromalı bir Alman cini markası.
    Stolichnaya Cinnamon Vodka:
    Rusya ‘nın Stoliçnaya bölgesinde üretilen tarçın aromalı bir votka markası. 40 derece sertliğindedir.
    Stondorfer:
    Kekremsi bir tadı olan , koyu renkli bir Alman likörü.
    Strawberry cream:
    Krema ve çilekten yapılan bir Hollanda likörü.
    Strega:
    Yetmiş civarında bitkiden yapılan eski bir İtalyan likörü.
    Stroh Rum:
    Avusturya’da üretilen bir rom markası .
    Tabasco:
    Toz biberden yapılan çok acı,kırmızı renkte bir sos türü.
    Taboo:
    Beyaz şarap ,votka ve çeşitli meyvelerden yapılan bir İngiliz içkisi.
    Tafelaquavit:
    Bir İskandinav içkisi.
    Tamara:
    Hurmadan yapılan bir İsrail likörü.
    Tampico Mango Punch:
    Mango aromalı yumuşak bir alkollü içki.
    Tangerinette:
    Mandalinadan yapılan bir Fransız likörü.
    Tawny Port:
    En az 6 yıl fıçıda dinlendirilen ,Portekiz’de üretilen bir porto şarabı türü.
    Tequila Casa Noble Gold:
    Casa Noble tarafından üretilen sarı renkli bir tekila markası.40 derece sertliktedir.
    Tequila:
    Kaktüsten yapılan ünlü Meksika içkisi.
    Tia Maria:
    Jamaica rom,kahve ve bazı baharatlardan yapılan ünlü bir kahve likörü.
    Tintaine, La:
    Anasonlu bir Fransız likörü.
    Tio Pepe Sherry:
    Bir İspanyol brandy’si markası.
    Tiquira:
    Manyok isimli bir bitkiden yapılan Brezilya içkisi.
    Tokay:
    Ünlü bir Macar şarabı.
    Tornado:
    Ananastan yapılan bir Hollanda likörü.
    Trester Schnapps:
    Üzüm posasından yapılan grappa ve marc benzeri bir Alman brendisi.
    Tuaca:
    Portakal aromalı ,tatlı bir İtalyan likörü.
    Tuica:
    Badem aromalı bir Romanya erik Brendisi.
    Van Der Hum:
    Portakallı bir Güney Afrika likörü.
    Vandermint:
    Çikolata ve naneden yapılan bir Hollanda likörü.
    Vanille, Créme de:
    Vanilya Tohumlarından yapılan bir Fransız likörü.
    Vat 69 :
    William Sanderson and Son tarafından üretilen ünlü bir İskoç viskisi. 40 derece sertliğindedir.
    Vermouth (Vermut):
    Beyaz şarap esaslı, çeşitli aromatik bitkilerle yapılan çeşitli derecelerde alkolle takviye edilen yaygın bir içki türü.
    Vieielle Cure , la:
    Brendi esaslı bir Fransız likörü.
    Violettes ,Créme de:
    Bir Fransız menekşe likörü.
    Vishnyovaya Nolivka:
    Bir Rus vişne likörü.
    Vodka ( Votka ):
    Çeşitli bitkilerden yapılan ünlü bir Doğu Avrupa içkisi.
    Weinbrand:
    Alman brendilerinin genel adı.
    West Coast Cooler:
    Şarap ve çeşitli meyvelerden yapılan bir içki türü. 4 derece sertliktedir.
    Whisky:
    Arpa ,mısır ,çavdar ve yulaf gibi tahılların damıtılmasıyla yapılan ünlü bir içki türü.
    Wild Turkey:
    ABD’de üretilen bir burbcn markası.
    Windsor Canadian Whisky:
    Kanada ‘da üretilen bir viski markası.
    Wisniowka:
    Vişneli bir Polonya likörü.
    Wyborowa Polish Vodka:
    Bir polonya votkası markası.
    Yukon Jack:
    Kanada’da üretilen bir viski markası.
    Zima:
    Açık renkli , serinletici , biraya çok benzer bir malt içeceğidir.4.8 derece sertliktedir.
    Zolotay Osen:
    Mürdüm eriğinden yapılan bir Kafkas likörü.
    Zusrowka:
    Yeşil çimen kokulu bir Polanya votkası.

      Forum Saati Çarş. Eyl. 20, 2017 6:02 pm