WWW.BAROKULU.NEWFORUM2U.COM

Sitemize hoşgeldiniz umarız size faydalı oluruz..

BAR KÜLTÜRÜ,ALKOLLÜ İCECEK VE KOKTEYL SİTESİ

SİTEMİZDEN FAYDALANABİLMEK İÇİN ÜYELİK GEREKLİDİR & SİTEMİZE YARDIMCI ARKADAŞLAR MODERATORLAR ARIYORUZ
CANARY ISLAND

    KOKTEYL KATEGORİLERİ-SERVİS METODLARI

    Paylaş
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 408
    Points : 1875
    Reputation : 2
    Kayıt tarihi : 08/04/09

    yeni KOKTEYL KATEGORİLERİ-SERVİS METODLARI

    Mesaj tarafından Admin Bir Ptsi Ocak 21, 2013 12:51 am

    SERVİS METODLARI

    İçkilerin servis metotlarını iyi bilen bir barmen dünyanın her yerinde hiç zorlanmadan çalışabilir.Bu sebebten dolayı aşağıda sıralayacağımız İÇKİLERİN YAPILIŞ VE SERVİS METODLARINI Mutlaka öğreniniz...

    FİZZLER:Çok sevilen uzun içkilerdir.Şeykırın içine bütün malzemeler konup şeykır buğulanıncayakadar çalkalanır, bir bardağa üzerine soda fizz yapılır.bardağın ağzı şekerlenir..

    COLLİNS Hazırlanışıaynı fizzler gibi olupbardak ağızları şekersız servis edilir,long drink bardağına hazırlanır pipetle servis edilir

    SOURS:Sourlar çok sevilen hararet giderici yemek öncesi içilen uzun içkilerdendir . Şeykırda hazırlanır.Limon suyu ile hafif tatlı istenirse limon ve portakal suyu yarı yarıya konur. Viski veya balon bardakta limon dilimi kokteyl kirazi ve portakal kabuğu ile ganitürlenir..

    FLİPSLER
    :(Short drink)Midenin dostu çok yararlı ve besleyici bir içkidir.Soğuk kiş günlerinde içilir yemeklerden kısa bir süre önce tavsiye edilmelidir.Özel flip bardaklarında veya şampanya bardağında soğuk buz ile servis edilir.Hazırlanışında taze krema ve yumurta kullanılmalıdır.Mixerde hazırlanır,Üzerine hindistan cevizi rendesi serpilip servis edilir...

    COOLER:(Sogutucu)yapılışı fizzlere benzer serinletici bir içkidir.Limon ,Portakal veya greyfurt suyu ile hazırlanır.Şeykırın yarısına kadar buz doldurulur 3 bar kaşığı şeker şurubu konur istenilen meyvanın bir adedinin suyu sıkılır 5 cl istenilen içki ilave edilip şeykırda çalkalanıp bardağa boşaltılır.Gazoz veya şampanya ile tamamlanır portakal veya limon dilimi ile süslenir

    EGG NOGGS:Taze yumurta ve süt ile hazırlanır,Tumbler bardağında sıcak veya soğuk servis edilir bazı egg noggs lar değişik içkilerle süt ve yumurta sarısı ile hazırlanır

    DAISIES(Papatyalar):Genellikle hanımların içtiği uzun içkilerdirbazen şeykırda bazen karıştırma bardagında hazırlanır.kırılmış buzlar seykıra konur içkiler ilave edilir çalkalanıp geniş agızlı sampanya bardagına süzülür Üzeri soda ile tamamlanır küçük bir kaşık ile servis edilir daısıes kır papatyası demektır bu yüzden bu içecek küçük bir çiçek veya yaprak ile süslenip servis edilir...

    COBBLERS:Taze ve konserve meyvalar kullanılarak hazırlanan bayan içkisidir.Ağzı geniş bardaklarda hazılanır Cobbbler hazırlanırken Şeftali,ÜzümPortakal,Çilek,Ahududu,Muz,Ananas,Kivi kullanılır.Bardağın üçte ikisi kırık buzlarla doldurulur üzerine meyvalar renk renk dizilir üzerine arzu edilen içki konulur küçük bir kaşık kısa kesilmiş bir pipet ile servis edilir..

    GROGS:Kaynar su ve alkol ile yapılan içkilerdir.Grog bardağına tarcın ve karanfil konur bir bar kaşığı şeker ilave ediliryarım limonun suyu ile birlikte arzu edilen içki konur,Üzerine kaynar su veya çay ilave edilir en son büyük yuvarlak bir limon dilimi konup çay kaşığı ile servis edilir..

    BOLS:Genellikle parti ve kutlamalarda içilen hafif alkollü içinde meyva parçaları bulunan içkidir.Bols içine konan şarabın Önceden tadına bakılmalıdır.Bols kabına buz konmaz kabın onceden soğutulması gerekir,meyvalar ezik,çürük bereli olmamalıdır..

    FRAPPE İçkilerin soğuk servis yapılış usullerinden biridir.genellikle likörlerden (Nane,Anason,Kiraz,Portakal vb.)Bardak ağzına kadar kırık veya ezilmiş buz ile doldurulur,üzerine istenilen likör dökülür pipet ve küçük bir kaşık ile servis yapılır.Bardak olarak genelde ağzı geniş şampanya bardağı kullanılır..

    FİXES Sabah 10.12 Akşam üzeri 18.19 arasıdaha çok erkeklerin içtiği bir içkidir.Kısa tumbler(Old Fashıoned) bardağında kamış ve limon dilimi ile servis edilir...

    GLACES Şampanya bardağına istenilen içki konur yanında soguk su ile servis edilir.içki kamışı ve bar kaşığı ile servis edilir.

    JULEPS Long drink,içkinin hazırlanacağı bardağın içine nane yaprakları konur üzerine seker şurubu ilave edilir.kaşık ile naneler ezilir,sonra yaprakları alınır bardağın 4/3 ü kırık buz ile doldurulur.istenilen içki ilave edilir bardak buğulanıncaya kadar karıştırılır.üzerine yeşil nane yaprakları konup kaşık ve pipet ile servis edilir.

    PUNCHSSıcak veya soğuk olarak büyük miktarlarda hazırlanır.
    Soğuk PunchsÖzel punch bardağında 3 bar kşığı şeker soguk suyla bardağın içinde eritilir üzerine 2.5 cl ananas şurubu 2 cl limon suyu 5 cl whisky brandy veya rom konur,bir dilim ananas 3 adet kokteyl kirazıile süslenir kaşık ve pipet ile servis edilir...
    Sıcak PunchAynı şekilde bardak ısıtılır hazırlandıktan sonra üzerinesıcak su ilave edilir,bir dilim limon eklenip servis yapılır..









      Forum Saati Çarş. Eyl. 20, 2017 6:00 pm