WWW.BAROKULU.NEWFORUM2U.COM

Sitemize hoşgeldiniz umarız size faydalı oluruz..

BAR KÜLTÜRÜ,ALKOLLÜ İCECEK VE KOKTEYL SİTESİ

SİTEMİZDEN FAYDALANABİLMEK İÇİN ÜYELİK GEREKLİDİR & SİTEMİZE YARDIMCI ARKADAŞLAR MODERATORLAR ARIYORUZ
CANARY ISLAND

    KOKTEYLİN TARİHÇESİ

    Paylaş
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 408
    Points : 1875
    Reputation : 2
    Kayıt tarihi : 08/04/09

    yeni KOKTEYLİN TARİHÇESİ

    Mesaj tarafından Admin Bir C.tesi Nis. 11, 2009 1:03 pm

    KOKTEYL VE TARİHÇESİ
    Kokteylin İngilizce yazılışı "Cocktail [kokteyl]"dir. "Cock", İngilizce horoz, "tail" de kuyruk veya bir şeyin arka, geri kısmı demektir. Bu terimin kökeni için kimileri Kızılderili, kimileri Aztek, kimileri de Meksika olabileceğini iddia etmektedir. Kokteyl teriminin nereden ve ne vesileyle kullanıldığı bilinmemektedir. Kaynaklarda ifade edilenler birbirinden farklıdır. Bir anlatıma göre Amerikan bağımsızlık savaşları zamanında tavernası hem hükümet subayları hem de karşı tarafın adamları tarafından sık sık ziyaret edilen "Betsy Flanagan" adındaki bir kadın, İngiliz taraftan bir komşusunun tavuğunu çalar ve güzelce pişirerek hazırlar. Bu başansını kutlamak için de tavuğun telekleriyle tavernasında kullandığı bardakları süsler. Bunun gören bir Fransız müşteri şerefe diye bardağını kaldırarak "Vive le cocktail" diye bağırır. Başka bir anlatıma göre, gene aynı zamanlarda birahane sahibi adamın birinin "Washington" adındaki dövüş horozu kaybolur. Horozu kaybolan bar sahibi, bulana ödül vereceğini açıklar. Daha sonra horozu biri bulup getirir. Horozu bulan adam ise, bar sahibinin kızını ayarlamaya çalışan, fakat kızın babasının da hiç sevmediği biridir. Bu olayı kutlamak için bar sahibi, horozu bulana ve bazı müşterilerine bir içki ziyafeti çeker. Bu işte çalışarak babasına yardım eden kız şaşkınlığından eli ayağı dolaşarak içkileri birbiriyle karıştırır. Fakat bu karışık içki, içenlerin hoşuna gider. Horozun anısına izafeten de bu karışıma “cocktail” derler. Diğer bir ifade de şöyle: Amerika’da New Orleans’ta ilginç yaratılışlı bir Fransız doktor, hazırladığı içkileri bardak yerine haşlanmış yumurta için kullanılan iki taraflı yumurta kaplarında ikram eder arkadaşlarına. Fransızca “Coquetier” denilen bu kapların adını telaffuzla güçlük çeken arkadaşları “Cocktails” olarak ifade ederler. Kokteylin vatanı Amerikadır. 1806da "The Balance" adlı dergi, kokteyli şöyle tarif eder: Herhangi bir yüksek alkollü içkiye (viski, cin, votka vb.) şeker, su "bitter [bitir]" denilen acı ve aromatik içeceklerin karıştırılmasıyla elde edilen, insanı rahatlatıcı bir içkidir.
    Modern anlamda kokteyl, iki veya daha fazla alkollü içki veya bunlara ilave edilmiş çeşitli meyve suları ile yapılmış bir karışımdır. O kadar çok kokteyl çeşidi vardır ki bunlara bir sınır koyarak rakamla izah etmek mümkün değildir. Sürekli olarak da, yeni yeni kokteyl reçeteleri listeye eklenmektedir. Sadece İngiliz Barmenler Odasının arşivinde yedi binin üzerinde kayıtlı kokteyl reçetesi vardır. Kokteyller her tipte ve her zevkten insanın arzusuna göre hazırlanabilir. Kokteyllerin esasını "taban içkisi" dediğimiz (cin, viski, votka vb.) bir ana içki oluşturur. Bunlara çeşitli ölçü ve miktarda diğer içki, meyve suları gibi uygun şeyler ilave edilerek kokteyl hazırlanır. Genel olarak bir kokteyl üç veya dört değişik cinsten birbirlerine uygun alkollü içki veya meyve sularının kanşımından yapılır.

      Forum Saati Çarş. Eyl. 20, 2017 3:45 am